Heropening zwembad bij Omroep Gelderland

Fantastisch dat Omroep Gelderland vandaag zoveel aandacht besteedt aan de heropening van het zwembad. Maandagmiddag op het nieuws vanaf 17.00 uur!

Zwembad De Peppel is weer open en is veiliger dan ooit.
EDE – Zwembad De Peppel gaat deze maandagochtend weer open. Het zwembad is voor 3,6 miljoen euro verbouwd. Het zwembad is veiliger geworden, het bad heeft nu een drenkelingdetectiesysteem.

Het bad was nodig aan vervanging toe. Het stamde uit 2000 en is gebouwd met het idee dat het twintig jaar mee zou gaan. Daarom moest er snel wat gebeuren en dat is dus deze zomer gebeurd. De Peppel kan nu weer vijftien jaar mee.

‘We gaan de mensen hele mooie dingen bieden’, vertelt Ter Hoeven. ‘De renovatie moest echt, ook vanwege de vernieuwde wetgeving en verouderde apparatuur. We hebben flink geïnvesteerd in de lucht- en waterbehandeling en technologische hoogstandjes.’

Drenkelingendetectiesysteem
‘Natuurlijk hebben we fantastische toezichthouders. Maar we hebben ook een nieuw drenkelingendetectiesysteem. Ongeveer 48 camera’s kijken of er niet iemand in problemen is. Er gaat een alarm af wanneer iemand 10 seconden niet beweegt in het water’, vertelt Ter Hoeven.

Ook nieuwe glijbaan
Er is niet alleen geïnvesteerd in veiligheid, het zwembad is ook mooier geworden. De twintig jaar oude ijsberen en pinguïns zijn vervangen door attributen met als thema ‘de Veluwe’. Ook is er een nieuwe glijbaan, maar de Edenaren kunnen daar pas later gebruik van maken. De veiligheidscontrole is pas zondag uitgevoerd en dus is het wachten op een veiligheidscertificaat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *