GoH2O Challenger in Zwembad de Peppel open

Het vergde even geduld, maar vrijdagavond 19 oktober was het zover. Nadat het Keurmerkinstituut uit Zoetermeer goedkeuring had verleend, kon de nieuwste attractie van Zwembad de Peppel, de GoH2O Challenger in gebruik worden genomen. Drie kinderen die met de architect meedachten over de verbouwing van het zwembad gingen als eerste van de fonkelnieuwe glijbaan. Directeur Ronald ter Hoeven was verheugd: “Wat geweldig dat we tijdens de herfstvakantie in deze regio onze bezoekers een prachtige nieuwe attractie kunnen bieden.”

De nieuwe glijbaan is gebouwd tijdens de grote verbouwing en renovatie afgelopen zomer. Openstelling van de attractie was afhankelijk van goedkeuring door het Keurmerkinstituut. De eerste keuring leverde een aantal punten op die nog moesten worden aangepakt. Afgelopen donderdag werd opnieuw een keuring uitgevoerd en dit keer leidde dat tot tevredenheid van de keurmeester. Goedkeuring werd verleend en daarmee het wachten beloond.

De GoH2O Challenger is een prachtige 90 meter lange  interactieve glijbaan vol met licht- en geluidseffecten en aan te tikken elementen bij de afdaling waarmee punten zijn te scoren. Ook de snelheid wordt gemeten. De rit eindigt in een grote cone waar de glijder heen en weer gaat om uiteindelijk te eindigen in een waterbak beneden. Naast de GoH2O Challenger is ook de nieuwe familieglijbaan in gebruik genomen. De oude bandenglijbaan is blijven bestaan. Het zwembad kan daarmee de bezoeker een totaal nieuwe beleving bieden.

De opening van de glijbaan werd verricht door de kinderen Linda Fadam, Ilse van Egdom en Kyra van Scherrenburg. Voor de verbouwing waren zij, in het kader van het project Dromen van Malkander, betrokken geweest bij een ontwerpsessie met de architect van het zwembad en hebben toen hun ideeën gegeven. Hun inzet wilde het zwembad belonen door hen als eerste van het resultaat te laten genieten.

De glijbanen in het zwembad zijn tijdens alle recreatieve uren geopend. De reguliere openingstijden zijn hier te vinden. Het herfstvakantierooster hier.