Banenzwemmen

Conditie opbouwen, snel fit worden, soepel blijven en veel calorieën verbranden. In het wedstrijdbad van Zwembad de Peppel kun je 6 ochtenden en 2 avonden rechte banen zwemmen.

Met banenzwemmen liggen er lijnen in het wedstrijdbad, waardoor je in rechte banen kunt zwemmen. Banenzwemmen is een goede manier om aan je conditie te werken. De temperatuur van het zwemwater (27°C) is ideaal om tijdens het zwemmen af te koelen en de verbranding van je lichaam aan te zetten.

De voordelen van banenzwemmen zijn:

  • Je verbrandt calorieën. Met banenzwemmen verbrand je ongeveer 500 tot 750 calorieën per uur. Afhankelijk van de intensiteit van het zwemmen kunnen dit meer of minder calorieën zijn. Wanneer je dit combineert met gezonde voeding kun je snel resultaten bereiken.
  • Het vermindert de druk op je gewrichten tijdens het zwemmen. Het is een uitstekende sport voor mensen die blessuregevoelig zijn of last hebben van een blessure.
  • Je kunt in je eigen tempo en op het tijdstip dat je het beste uitkomt aan je conditie werken.
  • Als je met regelmaat zwemt, houd je je spieren soepel.
  • Je bent niet afhankelijk van een ander als je wilt zwemmen. Al is het natuurlijk wel zo gezellig om samen met iemand te zwemmen.

Let op: het wedstrijdbad wordt op diverse dagen met andere activiteiten gedeeld.

Kijk hier voor actuele openingstijden en hier voor tarieven. Tijdens schoolvakanties geldt een aangepast rooster en tarief.
Neem contact op met de receptie voor meer informatie: 0318 – 47 97 35 of laat hier een bericht achter. Wij nemen dan contact met je op.