Onze baden

Bij Zwembad de Peppel kun je je naar hartelust uitleven in het recreatiebad, wedstrijdbad en het buitenbad. Een natuurgezuiverd buitenbad is in aanbouw.

Recreatiebad

De afmeting van het recreatiebad is 20 bij 10 meter. De watertemperatuur van 31ºC voelt aangenaam warm aan, spieren koelen hierdoor tijdens diverse aquasporten zoals “Ouder en Kind zwemmen” en “Meer Bewegen voor Ouderen” af. De bodem is in hoogte verstelbaar en kan aangepast worden aan alle activiteiten. Heerlijk om actief te bewegen of lekker in te badderen. Een deel van het recreatiebad is ingericht als bubbelstrook.

Gedurende het jaar worden activiteiten als Ladies Night, discozwemmen, Circusmiddag, familiezwemmen of een Spookavond georganiseerd.

Wedstrijdbad

Het wedstrijdbad is 21 meter breed, 30 meter lang en heeft een watertemperatuur van 27°C. Een mobiele keerwand kan het zwembad tot 25 meter verkleinen, de officiële lengte voor zwemwedstrijden. Dit bad is ideaal voor zwemmers die hard en intensief willen trainen. Op een aantal momenten ligt in dit bad een waterstormbaan

Waterpolovereniging Polar Bears Ede, Zwemvereniging de Vrije Slag, Onderwatersportvereniging De Heiduikers, de Reddingsbrigade en de Peppelaars trainen en recreëren in dit bad. Ook voor andere verenigingen is het mogelijk het badwater en de voorziening van het bad te huren. Klik hier voor het aanvragen van meer informatie.

De mogelijkheden in het wedstrijdbad zijn:

  • Trainingen
  • Banenzwemmen
  • Zwemlessen
  • Aquasporten
  • Recreatiezwemmen

Peuterbad

Voor de allerkleinsten is er het peuterbad. Een geweldig waterspektakel met ondiep water, allerlei aansprekende speelelementen en een “droge” en “natte” glijbaan.

Buitenbad

In de tweede fase van de verbouwing wordt een natuurgezuiverd buitenbad gerealiseerd en de ligweide vergroot.

Kortom er valt genoeg te beleven bij Zwembad de Peppel voor jong en oud!