Aquabike

Hou je van werken aan je conditie, plezier tijdens de les en sociale contacten, dan is Aquabike iets voor jou. Aquabike is het perfecte match tussen spinning en aquagym. Het concept is simpel: je fietst op een hometrainer onder water. Aquabike is geschikt voor jong en oud.

De fiets is instelbaar op verschillende standen, iedereen traint hiermee op zijn eigen manier. Je hoeft dus niet al een goede conditie te hebben of een geoefend sporter te zijn om mee te kunnen doen. Wil je op een gezellige en gevarieerde manier op muziek bewegen, intensief trainen of juist je conditie opbouwen, het kan allemaal. Hersteltraining is ook mogelijk en is speciaal voor mensen die na een blessure hun spieren weer willen trainen. Meer dan een goede gezondheid is niet nodig om mee te kunnen doen!

Tijdens het fietsen kun je de weerstand van de fiets traploos veranderen. Je kunt het fietsen zo licht of zwaar maken als je zelf wilt. Onze lessen worden gegeven door een deskundige instructeur. Je krijgt les in een groep met maximaal 14 deelnemers. Niet alleen je conditie verbetert, ook plezier hebben en het sociale contact zijn belangrijk bij Aquabike.

Bewezen effecten:

  • Je verbrandt aanzienlijk meer calorieën dan bij fietsen op het droge;
  • Aquabike heeft een gunstig effect op cellulitis;
  • De kans op blessures is erg klein. Doordat je omgeven bent door water is de druk op je gewrichten 60% lager.

Om aan de les mee te doen, adviseren wij om het volgende mee te nemen:

  • Fietsbroek
  • Waterschoenen/Sportschoenen
  • Flesje water

Kijk hier voor actuele openingstijden en hier voor tarieven. Tijdens schoolvakanties geldt een aangepast rooster en tarief.
Neem contact op met de receptie voor meer informatie of om een plekje te reserveren: 0318 – 47 97 35 of laat hier een bericht achter. Wij nemen dan contact met je op.