Kindercollege Ede bezoekt het zwembad

Vandaag zijn Lisa, Iris, Necati, Max-Merijn en Nora van het Kindercollege van de Gemeente Ede op werkbezoek. Het Kindercollege geeft kinderen in Ede een stem én betrekt hen bij de politiek. Een van de zaken waar zij zich hard voor willen maken is het opnieuw invoeren van schoolzwemmen. Volgens Necati is het van belang dat je je veilig voelt, in en om het water. En een ander en jezelf weet te redden als je in het water valt.

Samen met directeur Ronald ter Hoeven gaan zij hierover in gesprek. Geïnteresseerd, betrokken, bevlogen, nieuwsgierig, ontdekkend en vol goede ideeën werd er gesproken over Swim2Play, het nieuwe schoolzwemmen. Na het overleg wordt gezamenlijk een intentieverklaring getekend. In deze verklaring staat dat het Kindercollege van gemeente Ede en Zwembad de Peppel ernaar streven dat elk kind veilig is in het water. Samen maken wij ons sterk dat alle kinderen leren zwemmen en dat zoveel mogelijk basisscholen meedoen met Swim2Play. De Gemeente Ede heeft het mogelijk gemaakt dat alle groepen van alle basisscholen gratis mee kunnen doen met Swim2Play. Met Swim2Play leer je snel en spelenderwijs de basis zwemvaardigheid om snel een zwemdiploma te kunnen halen.

Bij zwemveiligheid hoort ook het testen van het zwemwater. Na het overleg mogen de kinderen zelf het water testen. En ook deze keer komt het zwemwater door te test!

Bedankt Lisa, Iris, Necati, Max-Merijn en Nora voor jullie actieve en inspirerende deelname vandaag!