Zwemlessen

Het Nationaal Zwem-ABC kun je individueel en in je eigen tempo halen. Op spelenderwijze maken we je kind watervrij en leert hij / zij de vereiste zwemslagen om als een echte waterrat veilig te kunnen zwemmen.

In ons waterrijke land is leren zwemmen van levensbelang. Niet alleen wonen wij in de buurt van water, ook zoeken wij het water graag op. Met name voor kinderen is het een must al op jonge leeftijd te leren zwemmen.

Zwem-ABC

De basis van leren zwemmen is het Zwem-ABC. Met zwemdiploma A en B leer je goede zwembasisvaardigheden. Met het zwemdiploma C voldoe je aan de Nationale Norm Zwemveiligheid. Zwembad de Peppel en Zwembad de Bongerd in Wageningen zijn licentiehouders van het Nationaal Zwem-ABC.

Je leert vier zwemslagen bij het Zwem-ABC. Schoolslag, borstcrawl, enkelvoudige rugslag en rugcrawl. Ook besteden wij veel aandacht aan verschillende oefeningen in diep water zoals onder water zwemmen, naar de bodem gaan en klimmen en klauteren op de kant. Deze vaardigheden leer je om je in onverwachte situaties te kunnen redden en om plezier te hebben in het water.

De nadruk tijdens de zwemlessen bij Zwembad de Peppel ligt op individuele ontwikkeling. Via ons zwemlessysteem kan iedereen individueel, in eigen tempo, de verschillende diploma’s behalen. Ook hebben wij een online systeem waarmee je als ouder te allen tijde de vorderingen van uw kind kunt volgen.

Indeling groepen

  • Voor het behalen van het zwemdiploma A zijn de lessen ingedeeld in 5 niveaugroepjes. Stapsgewijs leer je alle onderdelen voor diploma A.
  • Voor zwemdiploma B zijn de lessen ingedeeld in 2 niveaugroepjes.
  • Voor diploma C wordt gewerkt met 1 niveaugroep.

Vanaf 4,5 jaar kunnen kinderen instromen in de lessen voor het Zwem ABC. De zwemlessen duren één uur. Wil je extra oefenen voor je zwemdiploma buiten de zwemlessen om? Dat kan op een tweetal momenten in een baan in het wedstrijdbad.

Kijk hier voor actuele openingstijden en hier voor tarieven. Tijdens schoolvakanties geldt een aangepast rooster en tarief. Neem contact op met de receptie voor meer informatie: 0318 – 47 97 35 of laat hier een bericht achter. Wij nemen dan contact met je op.

Tegemoetkoming in kosten

Voor gezinnen met een minimum inkomen biedt de gemeente Ede een bijdrage in de kosten voor het behalen van een zwemdiploma. Meer informatie hierover vind je hier.

Direct inschrijven

Zwemles Speciaal

Zwembad de Peppel biedt ‘Zwemles Speciaal’ aan voor kinderen die behoefte hebben aan veel persoonlijke aandacht en extra uitleg. In deze lesgroepjes van maximaal 5 kinderen is meer ruimte voor differentiatie. De lesstructuur en volgorde is identiek aan het Zwem ABC maar wordt op een meer kleinschalige en rustige manier aangeboden. Deze werkwijze in een rustige setting is voor sommige kinderen de ideale manier om te werken richting het behalen van een zwemdiploma.

Deze lesgroep is bijzonder geschikt voor:

  • Kinderen voor wie het tijdens de reguliere lessen te druk is in het bad
  • Kinderen met een achterstand in de motorische ontwikkeling
  • Kinderen met een taalachterstand waardoor zij meer aanwijzingen nodig hebben
  • Kinderen met een licht verstandelijke beperking
  • Kinderen met gedragsmatige problemen
  • Kinderen met ADHD/ ADD
  • Kinderen met (faal)angst

Onze medewerkers kunnen je hier meer informatie over geven.

Kijk hier voor actuele openingstijden en hier voor tarieven. Tijdens schoolvakanties geldt een aangepast rooster en tarief.
Neem contact op met de receptie voor meer informatie: 0318 – 47 97 35 of laat hier een bericht achter. Wij nemen dan contact met je op.

Direct inschrijven

Zwemles op maat

Naast de lessen in kleine groepen worden ook individuele lessen aangeboden. Voor sommige kinderen of volwassenen is één op één begeleiding de manier om het diploma te kunnen behalen. Voor de individuele lessen zijn geen vaste momenten opgenomen in het rooster. In overleg wordt gekeken naar de mogelijkheden.

Neem bij interesse contact met ons op om een afspraak in te plannen.

Kijk hier voor actuele openingstijden en hier voor tarieven. Tijdens schoolvakanties geldt een aangepast rooster en tarief.
Neem contact op met de receptie voor meer informatie: 0318 – 47 97 35 of laat hier een bericht achter. Wij nemen dan contact met je op.

Direct inschrijven